DomovTiskové zprávyOstatníOstatní - RůznéPorozumění pojmům „Minimální trvanlivost“ a „Spotřebujte do“ – Potraviny 2024

Porozumění pojmům „Minimální trvanlivost“ a „Spotřebujte do“ – Potraviny 2024

Naprostá většina (82 %) české veřejnosti používá správně označení „Spotřebujte do…“ oproti tomu význam minimální trvanlivosti je méně jasný a zná jej jen asi polovina (51 %) občanů, více než dvě pětiny (44 %) mu přisuzují stejný význam jako údaji „Spotřebujte do“.
Od roku 2017 obeznámenost české veřejnosti s pojmem „minimální trvanlivost“ roste.
Při nakupování se podle pojmu „Spotřebujte do“ rozhoduje 81 % občanů, podle pojmu „Minimální trvanlivost“ pak 85 %.

Potraviny po uplynutí doby „Minimální trvanlivost“ alespoň občas spotřebovává 81 % dotázaných a po datu použitelnosti („Spotřebujte do“) pak 67 %. V obou případech jde o nárůst v porovnání s předchozími výzkumy.

Odběr novinek

Co si přejete odebírat?